2015-08-31

Leva, leva, leva livet!

Här står jag. Jag försöker leva livet fullt ut. Inte alltid helt säker på att jag gör rätt eller prioriterar i rätt ordning. Men vad gör väl det? Jag tar vara på nuet och tiden fullt ut. Det finns så mycket jag vill göra, bör göra och måste göra. Såklart. Så är det för alla människor. Ibland gör det fruktansvärt ont. Där står jag nu stundvis. Beslut som inte är enkla men nödvändiga. Och stundvis så kvillrar lyckan i hela kroppen! Dessa känslor får just nu leva hand i hand för det är så det ser ut. För någon utomstående så verkar det konstigt att jag lever dessa parallella känslospår. Ok, då får det vara så. För mig funkar det. Jag försöker bejaka glädjen i det jag kan för att härda ut det som gör ont. Konstigt? Nej, faktiskt inte för mig och det är huvudsaken.
Var rädda om er och bejaka livet och kärleken!
L

2015-08-23

Kärlek

Jag är hooked. Ed Sheeran m den här låten. En otroligt vacker text som berör. Ibland, som i det här fallet så sugs jag in i texten, melodin och känslan.
Kram
L




2015-08-19

Tyngder

Vissa dagar känns det tungt. Att skratta, andas, leva här och nu. Om jag tar mig tid så kan tyngderna plockas isär och granskas var för sig.    Cancererfarenheterna är en sådan tyngd. Den kan helt oväntades göra sig påmind och ta plats. Ibland sätter den sig över bröstkorgen, andningen och hjärtat. Nästan så det gör ont att andas. Den brer ut sig och stökar runt. Idag är en sådan dag. 
   En familj har drabbats hårt den här veckan. Deras älskade unge har fått sarkom i benet. En stor, en farlig, en svårbehandlad tumör. Känner mig maktlös, vilse, påverkad, ledsen och heligt jävla förbannad!!! 
#Fuck Cancer
L

2015-08-17

Som man har tänkt sig

En sliten klyscha "livet blir inte alltid som man har tänkt sig"... Vad står det för rent konkret? Vad är det då jag har tänkt som inte blivit? Några vaga tankar om framtiden när jag var 18? Då jag trodde att jag vid 25 års ålder skulle ha rest jorden runt, volontärarbetat i ngn liten by på en undanskymd plats på jorden, pluggat på universitet, träffat mannen i mitt liv, gift mig och hunnit skaffa 2 barn, startat en lysande karriär samt skrivit en bok...
   Ja, i så fall kan jag säga att livet verkligen inte blivit som jag tänkt mig. Vissa av nämnda drömmar har jag förverkligat och andra inte. Jag har tex rest mycket men inte världen runt. En bok skriver jag på men det går långsamt. Jag är nu inne i en fas i livet när jag ser över "som jag har tänkt mig". Vilket innehåll och vilka drömmar ska få vara kvar? Vilka är det dags att skrota för att ge plats för andra senare tillkomna drömmar? Å, så arbetsamt det är! Samtidigt! Samtidigt så oerhört spännande och kittlande att känna att jag är på väg. På väg genom ett tydligare landskap där riktningen pekas ut av mig utifrån den jag är idag. Göra saker av ohejdad vana och slentrian går bort!
Vad drömde ni om att göra en gång i tiden?
Kram 
L


2015-08-12

Livet i höghastighet

Just nu rusar jag fram i tillvaron. Som ett X2000 utan slutdestination. Jag vet att det lugnar sig snart. Ändå gnager det en fråga inom mig "är det värt det?". Ja, frågan måste få ett svar och jag måste hitta lugnet innan något brister. Klockan är snart tio och jag har knappt tagit rast sedan i morse utan ägnat mig och jobb och mat vid skrivbordet. Nu tänker jag snart stänga ned för idag och få några timmars vila innan karusellen drar igång igen. Det är roligt mitt jobb! MEN uppväger det priset? I morgonkväll är det jag som loggar ut och åker båten till Gotland för 3 dagar på ön. Jag kommer jobba på fredag fast det gör inget när hemmakontoret är vid havet och ringmuren. Ta hand om er och var rädda om det som är viktigt i livet.
Kram
L

2015-08-08

Att se


Att se något för vad det verkligen är är inte alltid så lätt. Upptäcker ofta att jag blundar inför fakta av ren lättja. I mitt arbete så hanterar jag dagligen situationer och måste reda i "rätt och fel". Det kan vara ganska intensivt och ta mycket kraft. Nu har jag upptäckt att det ger till följd att jag blundar för det reella utanför jobbet ibland. Jag gillar det inte. För mig har det blivit väldigt viktigt att vara sann mot mig själv och se saker för vad de är. Även om det ibland gör ont eller manar till handling som kanske inte är så lätt. Att se och välja väg...
Kram L 

2015-08-05

Jobba hemifrån

Dagen har spenderats lite lätt febrig i soffan med datorn i knät. Det funkar det med. Har kört möten via telefonen och fått väldigt mycket gjort som annars inte hinns med när jag är på plats och många vill ställa frågor. Ute har det regnat och åskat men nu kom solen för en stund sedan.
   Skulle ha varit på AW ikväll i city med bästa tjejerna men har fått avboka och stanna hemma. Ensamtid. Mannen och lillkillen är i Rom på resa och dottern jobbar fortfarande i Visby. Jag har kunnat koncentrera mig på att starta upp jobbet, komma hem sent, äta lite, ta en promenad och sedan sova. Annorlunda, lite tråkigt och lite härligt.
Kram
L

2015-08-04

Logga in


Första dagen på jobbet avklarad. Inloggning för nytt arbetsår: CHECK. Nu ligger jag i sängen och borde sova för längesedan. Resten av familjen sover djupt.
   Natten är en bra tid för tankar. När lugnet lagt sig och nattluften fyller sovrummet genom det öppna fönstret. Stillheten i mörkret ger tid. Jag kan sörja det som aldrig blev av. Det vackra som blev solkigt. 
   Nu väntar nya äventyr för mig. Det här är arbetsåret för bokslut. Till nästa sommar kommer förändringar ha skett. Jag ska låta er följa med. Lite i taget. Bloggen blir en ventil, "någon att hålla i handen". 
Kram

2015-08-02

Dagens

Idag är sista dagen på semestern. Den tillbringas här...



Njuter av sol och värme, en bra bok och inga måsten.
Kram
L

2015-08-01

Att komma hem

Igår packade vi ihop i stugan. Idag på morgonen åkte vi båten tillbaka till fastlandet och det som kallas hemma. Vi har packat upp, handlat och fixat trädgården. I sommar har vi haft myrinvasion! En påbörjad liten koloni i gräsmattan. Tål att tänkas på. Hur tar vi bort dem på skonsammast vis?
   Hemma låg också ett kuvert från KS. Dags för återkontroll. Lite smolk i bägaren. Jobbigt att bli påmind. Men, nu ska vi njuta av kvällen härhemma! 
Kram
L