2008-05-31

Det gör ont när knoppar brister


Vägen till avslutningsfesten

En perfekt plats för avslutning!Fem smutsiga små fingrar...
Tiden går. Den är ostoppbar. Flyktig. Snabb. Långsam.


Den gör så att mina ungar växer o nya epoker tar vid.


Mitt hem har plötsligt förvandlats till ett drivhus där plantorna växer med enorm fart o kraft! Har jag gett dem tillräckligt med vatten, näring o kärlek? Hur kommer dessa blommor att se ut när de är färdiga?

Den här veckan så inser jag med full kraft att jag till hösten inte längre är förälder till ett förskolebarn! Min lillplutt skall börja i förskoleklass i skolan. Han skall inte längre vara tillsammans med de tre bästa fröknarna i världen!

Så i tisdags begav vi oss alla för att ha en liten avslutningsfest vid stranden. Många glada skratt, avtackningar o tårar blev det. Nu är det över o snart börjar en ny tid..........


Kram L

2008-05-25

En bortrest man

En bortrest man kommer ju hem tillslut.
Han kommer hem till en kvinna som står o väntar i dörren lyckligt leende o välkomnande.
Han kommer hem till glada nybadade barn, mat på bordet, polerade golv, nyklippt gräsmatta och fixade avlopp.
Han kommer hem till.........


NOT!


Det enda som var sant i den här lilla berättelsen var de fixade avloppen!

Nåja, vi har ju förstås längtat efter honom. Nu är han hemma o livet lunkar på i sina banor igen. Det är sååå mycket härligare när man är två som delar på vardagens vedermödor.



Han har tänkt på mig "over there", vill här dela med mig av en fin present som jag fick av den hemvändande mannen. En stor härlig amerikansk väska!














Hoppas ni alla haft en härlig helg med massor av sol o värme! Jag hoppas även att mina sthlms bloggkompisar hade en underbar träff idag, hade så gärna velat vara där!

Kram L

2008-05-18

Fynd!

Har nu länge sprungit runt o tittat på saker till min altan. Den är nästan 70 m2 så det behövs lite grejer för att det skall se mysigt ut.

Igår skulle jag inhandla lite tyg till ett helt annat projekt - men då sprang jag på dessa lyktor på Jysk! De var billiga o stora, den största är nästan 80 cm hög. På fina gatan skulle jag ha fått ge betydligt mer än 314:- för två!!!

Helt underbart att tända ljus o mysa en grå dag som igår.....











Hoppas alla har fått njuta av en lång o skön helg!

Kram L

ps lyktorna är även tända denna gråa söndag, vart tog värmen vägen?

2008-05-16

När katten är borta.......

http://www.marthastewart.com/


http://www.marthastewart.com/
http://www.shootfactory.co.uk/

Dessa vita rena underbara bilder behöver åtminstone jag njuta av efter följande händelser:


Ja, det slår väl aldrig fel. För ungefär en vecka sedan insåg vi att tvättmaskinen nog var trasig. Ett par dar senare var det ett faktum. Ett faktum var också att den som jag delar barn, säng och räkningar med skulle resa bort i jobbet i en o en halv vecka!


Vi började ragga en ny bra tvättmaskin. Kvällen innan avfärd kommer då man o maskin hem. Efter krångel med elen står så tvättmaskinen färdiginstallerad o klar för högarna som har blivit som små berg i tvättstugan. Finally, nu tvättas det för fullt.


Första kvällen hemma med man på resande fot: stortjejen o kompis fnissar i rummet. Lillkillen med kompis badar badkar. Allt frid o fröjd.......

Plockar upp lånat o badat barn som skall följa med hem till sin pappa tätt följd av sin storasyster som varit med min stora. Dessa åker glatt hem o kvar är vi som skall mysa....

Badvattnet vill inte rinna ut - lillkillen sitter på toaletten och gör stora besöket - badvattnet rinner ut på golvet - toalettvattnet stiger - kul tycker lilleman - äckligt tycker storasyster - va f..n skall jag göra nu tänker jag.

I säng med barnen och fnula med badrummet. Ja, efter att ha raggat en sån där mojäng som man liksom gör ngt vakuumsug med i toalettstolen, utan framgång så använder jag toalettborsten och liksom kör den hårt upp o ner i hålet samtidigt som jag spolar skållhett vatten i handfatet. Vad händer?

Bajsblandat toalettpappersvatten börjar välla upp ur golvbrunnen!!!!!!! Det blir mer, mer, mer.

Panik. Spolar och kör med toalettborsten!!!! Tillslut är jag beredd att ge upp - det stinker bajs! Här står jag nu i pyjamas, illgröna diskhandskar o gummistövlar mitt i natten....

Då bestämmer jag mig - jag åkallar högre makter o gör ett sista försök med toalettborsten - tar i för kung o fosterland.......

Helt plötsligt så börjar det gurgla i handfatet, toaletten och det väller upp ur golvbrunnen -----MEN swooooosch! Så sugs allt tillbaka ned i golvbrunnen o försvinner. Kvar står jag, svettig med ett golv som är allt annat än fräscht. Men - jag VANN!!!



Ja, så kan det gå till när katten är borta........



Kram L

2008-05-07

Jag har en farlig bok........




Jag har en farlig bok...
När man börjar läsa den så blir man manisk. Den här boken köpte jag för flera år sedan. Den har visdom att dela med sig. Egentligen är det alldeles självklart, men man ser saker med nya ögon.....


"Om ditt hem är fullt av prylar blir det ofta så att du skjuter upp saker till morgondagen. Röran får din energi att stagnera och gör det svårt att komma igång att göra någonting alls. När du har rensat i röran kommer du att överraska dig själv (och alla andra!) genom att vilja göra saker som du länge har skjutit upp."


"Det tar dubbelt så lång tid att städa ett hem som är fullt av prylar, och inte bara det - själva prylarna behöver också städas. Ju mer röra och ju mer saker du har, desto mer damm samlas det, desto mer stagnerar energin och desto mindre lust har du att städa."



"Tänk dig för både en och två gånger innan du köper något. Bestäm dig innan du köper en sak var du ska ha den och vad du ska använda den till. Om dina svar på någon av de här farhågorna är vaga står du sannolikt i begrepp att köpa något som är onödigt. Avstå från att köpa."


Alla tre citat ovan kommer från boken "Rensa i röran med feng shui" av Karen Kingston


Den här kan läsas om och om igen.


VARNING!

Du måste ha tid att rensa för det blir som ett gift när man väl börjat läsa boken!!!!

Kram L


ps förlåt att jag inte kommenterat hos er alla, kommer snart tillbaka

2008-05-02

Utmärkelse!

Jag har fått denna fina utmärkelse av bloggen Tidsmästarinnan!

Oj, oj, om ni visste vad det värmer!. Jag har inte varit inne på bloggen på ett par dar o blev sååååå glad när jag fick se detta.

Ni måste titta in på hennes blogg, fina bilder och väldigt fyndiga texter. Här finns inspiration att hämta i mängd!
Å, namnet sen! Tidsmästarinnan! Jag önskar så att jag också vore det men ack nej!


Skänker här dock några blommor till dig du härliga bloggerska!



Vill även sända utmärkelsen vidare till alla ni därute som berikar min bloggvardag o ger mig inspiration!!!
Kram L