2008-04-25

Man tager vad man haver

Nu har jag letat på nätet o i affärer. Så för tillfället så har jag faktiskt tjuvat en bit sidentyg (som är tänkt till en bröllopsklänning om vi nån gång får till det....). Sydde provisoriska dra på fodral. Va mannen tyckte? "Nja, det där var väl ingen hit."


Men just nu får de duga, vill hellre vara ute bland blommor o blad än o leta lampskärmar. Det får bli till hösten.


Här får ni i alla fall ett litet smakprov!

Before....




After......






Tack alla ni som lämnar kommentarer, det är så roligt att läsa!
Med hopp om en solig helg till er alla!
Kram L

2008-04-22

Ibland

Ibland går jag bara omkring härhemma o njuter. Njuter av tystnaden då barnen somnat. Njuter av solen som lyser in i mitt hem. Njuter av att jag har det liv som är mitt!

Ibland kan jag gå omkring härhemma o känna mig stressad. Stressad för att jag inte har gjort allt på jobbet. Stressad för att jag inte har varit med mina barn tillräckligt. Stressad av alla ofärdiga projekt. Stressad av att jag borde.......

Ibland kan en blick från min man skänka mig enorm glädje. Det är glädje att upptäcka att någon har lämnat en kommentar på min blogg.

Ibland kan jag bli helt överväldigad av mina starka känslor för min man. Jag kan svämma över i mitt bröst av lycka över mina två barn, mitt hus, min trädgård o alla andra saker som gör det så roligt att leva.

Ibland kan mina ögon svämma över av tårar. Sorg över vänner som gått bort. Frustration över något som inte blivit som jag tänkt. Över orättvisor i världen. Över min otillräcklighet som mamma.

Ibland glömmer jag bort att vara tacksam för allt jag har. För allt som är jag. För de som finns runt omkring mig. För de små sakerna som händer varje dag.

Ibland så säger jag till mig själv att "du är bra". Eller upptäcker att jag är väldigt positiv.

Ibland springer jag för fort fram så att själen inte hinner med.

Ibland är jag snäsig, arg o sur. Trött, uppgiven och osympatisk.

Ibland så slår det mig vilken tur jag har som får vara en älskad dotter av två underbara föräldrar. Tur har jag också som är bästa vän med en underbar storasyster. Plus att jag har sån tur som har så många fina vänner - i vått o torrt.


Tur att IBLAND finns!

Kram L

ps ibland blir jag också otroligt förbannad när det inte går att lägga in bilder i bloggen.......

2008-04-20

Associationer

För mig är sommar så mycket: Gotland, hav, horisont, drivved, strandbodar, raukar, steniga stränder, sol, stränder, stränder, stränder, sand, vågor, solnedgång, vatten.......


Här är några bilder som verkligen får mig att längta än mer, de kommer från Himlas hemsida - bilderna ger mig supercraving efter sommaren!!!
Bilder från: http://www.himla.se/


Hoppas ni alla har haft en skön helg i det härliga vårvädret! Vi ses i veckan, då kanske det kommer bilder på mitt senaste textilprojekt.......

Kram L

2008-04-17

Scrapbooking






Igårkväll var jag på kurs i scrapbooking. Vi var ett gäng på 10 "tjejer" som satt i 3 timmar o fick scrappa helt fritt med tillgång till hur mycket material som helst! Jag har aldrig scrappat förut men gjort en hel del egna julkort mm. Min sida från igår skall nog få vara som den är - utan foto.

2008-04-16

Livskraft!!!


Så fort solen kommer fram känner jag hur glädjen vaknar till liv. Hur solen liksom tränger in i mina skrymslen o värmer upp något litet, kallt o fruset i min innersta kärna! Det blir lättare att andas, stegen sviktar av ny livskraft, barnen blir härligare, mornarna trevligare, mannen blir som ny o själv är jag bara glad o nöjd! Hoppas att det är fler som upplever det här på våren!


Kram L
ps egentligen sitter jag bara här o flyktar att jag behöver skriva ett dokument.......... Nej, nu skriver jag så det blir klart!

2008-04-12

Sovrum

Här kommer en liten visning från sovrummet, har piffat litegrann. Hjärtat över sängen är ett rött halmhjärta från IKEA som jag köpte till en jul. Har sprayat med högblank sprayfärg. Likaså sänglamporna är sprayade (skall köpa eller sy snygga skärmar till..... dessa är provisorium). Nu skall jag ge mig på sängborden med pensel o färg. De skall få bli vita, matta med svarta knoppar.














Våra sköna lakan

Överkast från IKEA, köpt för över 20 år sedan

Virkat överkast tillverkat av min farmor, tror jag,
eller mormor?

Nej, nu skall jag ut i trädgården igen! Solen skiner, hoppas den gör det på alla er därute i cyberspace också!

Kram L

Trädgård i helgen!

Som jag har längtat! Nu skall jag ut o fixa i trädgården hela helgen. Har inhandlat blommor för STOOOOORA pengar........

Har också plockat fram en underbar tingest som brukar stå på altanen med diverse krukor.






Trevlig helg!


Kram L

2008-04-10

Färdigt!

Kommer ni ihåg korgen till lilla E´s rum? Den som jag velade på om stjärna eller inte stjärna. Nu har jag bestämt mig (ja, jag vet att det tagit lång tid. Så var jag aldrig när jag var yngre....)



Så här såg den ut först:


Sedan blev den så här:

And the final result is:

Kram L

2008-04-06

Vackra ting

Silverbrickan från auktionen, farmors

gamla skål o sockersnipa som jag idag har

flingsalt i.

Vad som är vackert är ju upp till var o en att bedöma. Själv har jag alltid varit svag för gamla grejer. Har samlat på mig en del saker under åren. Kommer dock inte upp i samma klass som mina föräldrar.

Mamma o pappa kan efter många års äktenskap vara oense om mycket. De kan även gå därhemma på ön o "kärleksfullt" sura på varandra. Det blir väl så efter många år tillsammans.....


Nu bor ju mina föräldrar där på ön, på norra delen. De har tagit över mammas föräldrahem med allt vad det innebär. Bla innebär det att de tog över ett hem fullt av saker. (Mormor o morfar hade väldigt svårt för att kasta grejer)

Nu har då både mamma o pappa ojat sig över det här med grejerna i alla de år. Så för ett par år sedan tog jag o syrran helt enkelt saken i egna händer. -Vi började rensa stenladan.....
Ungefär så här gick det till o lät:


"va göir ni?" (mamma o pappa samstämmigt)


"vi tänkte hjälpa er att rensa lite bland alla grejer"


"ni tänka väl int kaste nåt?"


"jamen ni har ju sagt att ni vill bli av med en massa gammalt bråte"


"joooo, men, det finns ju väldigt månge fine saka här" (Båda överens o nickar frenetiskt mot varandra).
"å månge greja som är bra å ha" (pappa)


"jo, precis!" (mamma)


Syrran o jag tittar på varandra bakom ryggen på dessa kära föräldrar -se där, hur överens som allra helst!!!


"men, vi kan göra högar med olika saker. En hög för tippen, en för spara o en som vi tycker att ni skall gå igenom" (Hög är väl att underdriva, snarare små berg) " Det blir väl bra?"


"Hmmm, jo" (de är väldigt tveksamma o står liksom otroligt tätt o enade där på gården i solskenet - faktiskt ganska gulliga med syrenhäcken som bakgrund...)


Den rensningsaktionen tog oss en hel semester o en hel del sura påhopp från mor o far. Syster hittade tex en liten bräda som såg ut i formen som ett strykjärn, ja nästan som ett sådan där liten strykdel som fanns till skjortärmar förr. Den var helt inklädd i tidningspapper. Det här var när vi rensat ett par dar o var ganska trötta. Vi hade en liten diskussion o funderade på vad det kunde vara. Tillslut frågade syrran pappa: "vad är det här, den kan vi väl kasta, va?"


"Naj, nu far ni gi eir! Den däre har ja när ja flår illra o ekorra!" (pappa har ALDRIG flått några såna...)

Då tittar vi på varandra syster o jag. Det blir för mycket! Vi bryter ihop - i obehärskade skrattkonvulsioner! Det tar liksom inte stopp! Vi bara ligger där bland damm o bråte o skrattar så vi tjuter o tårarna rinner. Vi är skitiga, trötta, i för stora overaller o utan mat i magen.

Vad gör då våran älskade pappa?


Jo han vänder på klacken utan ett ord, slänger sig i jeepen o rivstartar. Honomn fick vi inte se förräns många timmar senare.... (då tyst småpratande med en mycket förstående hustru)


Jobbigt var det, kul hade vi, många ilskna tongångar. Men ladan blev rensad, vi satte upp en vägg o voila!

Nu har vi ett jättefint stort sommarallrum med en spis, bord, stolar, kyl och mysiga gamla möbler o saker. Där sitter vi när det blåser, regnar. Fina kvällar så öppnar vi upp dubbeldörrarna o sitter nästan som ute fast inne. Där har vi fest, barnkalas mm hela somrarna.

Kram L




ps. vi har sparat det bästa, men smaken är ju olika, en hel del av det vi kastade har jag idag sett hos Nacka Byggnadsvård till hutlösa priser. Kanske är det inte så dumt att spara allt man har ändå........